Baciul din Făgăraş

Pe dealurile din Făgăraș poți vedea la orice pas un baci. Pare-se că oamenii din aceste locuri se întrețin din creșterea oilor. Oriunde te uiți poți vedea câteva oi și ciobanul lor. Așa l-am întâlnit și pe Ion Bucătaru.

Este de origine din Moldova. La inundațiile din 1969 a părăsit Bacăul și a venit în Făgăraș. Acum locuiește în Șinca Veche. Este pensionar, dar crește oi pentru el și familie – pentru un venit în plus.

În tinerețe a fost silvicultor. Povestește cu drag de zilele în care cutreiera Făgărașii la volanul tractorului. Acum i-au rămas amintirile și cele câteva oi pe care le duce la păscut în fiecare zi. Le știe numărul, dar nu îl împărtășește cu ceilalți. Pe vremuri, a aflat și el că aduce ghinion să-ți spui numărul oilor pe care le ai în ogradă.

Își termină de spus povestea, se uită cu jind în zare, apoi trage o dușcă pentru a prinde curaj să meargă mai departe pe drumul vieții.

Baciul din Făgăraş

Baciul din Făgăraş

Baciul din Făgăraş

Baciul din Făgăraş

Baciul din Făgăraş

Baciul din Făgăraş

TFB8 este un eveniment organizat de Foto Union și Calbor Country Club, cu sprijinul SilvaToyotaDacia Plant și De altădată.

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

1 comments On Baciul din Făgăraş

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016