Către Gasthof Stuibenfall – un drum de poveste

Am părăsit Aqua Dome-ul pentru a cutreiera prin munţii austrieci. Margot ne-a însoţit şi ne-a arătat cele mai frumoase peisaje. A avut, de asemenea, grijă să primim fiecare un pacheţel cu mâncare şi băutură din partea celor de la hotel. Aşa cum eram obişnuiţi încă din camere, am primit mere verzi, dulciuri şi două tipuri de băuturi care să ne ofere energia necesară pentru a ajunge până în vârf de munte.

După vreo oră de urcat pe un traseu mai mult decât bine îngrijit de localnici, am ajuns la Cabana Stuibenfall. O privelişte de neuitat ne-a încântat privirea acolo. Şi nu doar datorită clădirii cu aspect tradiţional şi înfrumuseţată cu flori, dar şi a ospitalităţii cu care ne-a întâmpinat proprietarul acesteia, am încuiat în cutia cu amintiri toată această experienţă.

Către Gasthof Stuibenfall - un drum de poveste

Dar, să nu uităm de drumul pe care l-am parcurs până la cabană! A fost cu adevărat o experienţă plăcută să mergi prin pădure şi să te saluţi cu toţi trecătorii. Să priveşti în stânga şi în dreapta şi să observi natura bine întreţinută de austrieci. Să realizezi că, deşi au intervenit în peisajul natural, aceştia au inegrat perfect elementele antropice pentru a ajuta la ghidarea turiştilor, în timp ce s-a păstrat un echilibru ideal între firesc şi artificial.

Către Gasthof Stuibenfall - un drum de poveste

Ceea ce mi-a atras, de asemenea, atenţia a fost faptul că turişti trecuţi de o onorabilă vârstă cucereau crestele munţilor pe biciclete. Echipaţi corespunzător şi cu un zâmbet larg pe faţă, aceştia călătoreau în grup profitând de aerul curat şi de peisajele deosebite.

Către Gasthof Stuibenfall - un drum de poveste

Tot traseul s-a învârtit în jurul Cascadei Stuibenfall, care are aproximativ 159 de metri. Ea este cunoscută atât pentru particulele de apă ce au un efect pozitiv şi revigorant asupra trecătorilor, cât şi pentru că, în zilele însorite, îi bucură pe aceştia cu curcubee colorate, de toate dimensiunile. Norocoasă fiind, chiar de la începutul ascensiunii mele am avut ocazia să surprind un astfel de fenomen pe care îl port şi acum în minte şi în suflet.

Către Gasthof Stuibenfall - un drum de poveste

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a cincea, a fost un eveniment organizat de Foto Union și Austria.info

Instagram

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016