Dintre problemele unei societăţi în schimbare

Oamenii sunt în permanentă căutare a stării de bine. Chiar şi atunci când ei beneficiază de tot ce şi-ar pute dori, ei simt nevoia să aibă ceva mai mult. Îşi doresc o stare permanentă de “fericire” pe care încearcă să o obţină prin diferite mijloace. Este vorba despre o stare firească de permanentă evoluţie, care se manifestă pe tot parcursul unei vieţi.

Atunci când oamenii au senzaţia că au exploatat la maximum tot ceea ce le oferă mediul în care trăiesc, îşi doresc să facă o schimbare în viaţa lor şi să îşi reia viaţa într-un alt loc, reluând acelaşi proces început în locul de origine. Cam aşa aleg unele persoane să îşi părăsească ţara şi să plece în cautarea unui trai mai bun.

Dar nu tot timpul se gândeşte astfel. Emigranţii români aleg să îşi petreacă viaţa în alte locuri decât propria patrie şi din cauza unei comodităţi. Deoarece nu încearcă să modifice acele lucruri care nu îi mai fac să se simtă împliniţi în ţara de origine, oamenii aleg acea cale uşoară de a se muta în locurile care oferă totul pe tavă. Acele medii care au trecut prin perioade îndelungi de schimbare şi care oferă toate condiţiile de trai care îl face pe românul de rând să se mute şi să primească tot ce şi-ar fi dorit, dar pentru care ar fi trebuit să lupte.

Astfel că cei mai mulţi români gândesc că trebuie să se complacă în condiţiile pe care ţara lor le oferă, sau că trebuie să îşi găsească un alt drum pe care să-l urmeze pentru a-şi duce traiul în condiţii bune. Foarte puţini români îşi pun problemacă pot face ei înşişi o schimbare a neregulilor pe care le descoperă la tot pasul, ci aşteaptă ca cei din jurul lor să facă un prim pas către schimbare.

Chiar dacă alegi să pleci şi să-ţi găseşti un alt drum, ar trebui să ai în vedere şi ideea că poţi schimba destinul unei naţiuni. Deşi pare greu acest lucru, nu este imposibil şi dacă toţi emigranţii îşi unesc forţele, au şansa să transforme pământul de origine într-un loc în care să îşi dorească să îşi ducă viaţa.

Problema emigrării în masă este una reală care dacă nu va fi soluţionată poate afecta multe generaţii de acum înainte.

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016