Generaţia cardurilor bancare

Nici nu împlineşti bine 14-16 ani că deja băncile au pregătit oferte pentru deschidere de conturi, respectiv creări de carduri de debit. Tot ce trebuie să faci este să te îndrepţi către una dintre aceste bănci, să fii de mânuţă cu unul dintre părinţi şi treaba este aproape terminată.

Mai mult, fiecare bancă oferă anumite avantaje, aşa că nu este o treabă tocmai simplă să te duci să îţi deschizi un cont şi să îţi creezi un card. Trebuie să ştii ce vrei de la el, să te gândeşti cu ce brand bancar vrei să te asociezi şi, totodată, trebuie să analizezi şi avantajele pe care le vei avea din punct de vedere financiar.

Unele bănci au taxele scăzute, altele oferă comisioane de 0% la orice tranzacţie în cadrul aceleiaşi bănci, dar cele mai tentante sunt cardurile co-branduite. Spun asta pentru că există colaborări între bănci şi diferite asociaţii care oferă, pe lângă avantajele obişnuite, şi reduceri la magazinele partenere, precum şi asigurări medicale de călătorie.

Este interesant să observi cum s-au schimbat atât de mult concepţiile despre bani. Dacă stai să te gândeşti la cum părinţii noştrii îşi strângeau banii sub saltea, sau îi punea la ciorap, iar noi trebuie doar să mergem la bancă şi deja ne-am deschis un depozit şi ne-am procurat un card, poţi observa uşor trecerea de la banii reali la cei virtuali.

De asemenea, se poate observa cum oamenii au început încet să se detaşeze de partea materială a banilor şi au înţeles că valoarea lor este cea care contează. Astefel au realizat că pot avea încredere într-un plastic ce are valoarea unor monede electronice strânse de-a lungul timpului, în loc să îşi dorească să ţină în mână un teanc de bancnote pe care să le numere.

Probabil că în viitorul apropiat se va renunţa la printarea banilor şi ştanţarea monedelor şi se vor utiliza doar cartelele de plastic ce vor putea fi citite doar de maşinării. Acest lucru poate fi şi un dezavantaj, mai ales pentru persoanele care nu cunosc adevărata valoare a banilor. Atunci când eşti genul de persoană cheltuitoare poţi foarte uşor goli cardul bancar şi acest lucru va fi în defavoarea ta.

Eu un consider că introducerea modalităţii de plată cu monede virtuale ar trebui să ajute oamenii să realizeze adevărata valoare a banilor şi să îi responsabilizeze pe aceştia. Odată cu micşorarea vârstei la care cardurile bancare pot fi eliberate, se va ajunge la educarea copiilor şi la ajutarea acestora de a deveni conştienţi de necesitatea și utilitatea banilor.

Aşadar, să fie într-un card bun!

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016