În stilul lui Karl Blossfeldt

Ajungând la cursul de pregătire pentru admiterea la UNARTE, secţia Foto-Video, am avut ocazia să întâlnesc oameni minunaţi de la care am auzit una-alta despre Istoria Fotografie.

În cadrul unui curs, a trebuit să ne documentăm despre viaţa şi lucrările unor mari fotografi şi apoi să încercăm să realizăm câteva fotografii în stilul respectivilor.

Aşa “m-am întâlnit” prima dată cu Karl Blossfeldt. Fiind profesor de biologie, operele sale artistice au cuprins, în mare parte, plantele.

Deşi pare simplu la prima vedere, munca lui nu viza prezentarea plantelor aşa cum le cunoaştem toţi. El a vrut ca plantele lui să ia forma unor structuri arhitecturale, şi i-a ieşit tare bine!

După ce am studiat cu atenţie lucrările lui şi pe cele ale lui Edward Weston, am realizat şi eu câteva fotografii inspirate din stilul lor.

Cam asta a ieşit.

În stilul lui Karl Blossfeldt În stilul lui Karl Blossfeldt


În stilul lui Karl Blossfeldt


În stilul lui Karl Blossfeldt


În stilul lui Karl Blossfeldt

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

8 comments On În stilul lui Karl Blossfeldt

 • a inceput deja pregatirea pentru foto-video? eu stiu ca aceasta incepe din luna august

  • Pregătirea pentru admitere se desfăşoară în fiecare an în perioada 1-31 august. Poţi participa la întreaga lună de pregătire, sau doar la două săptămâni (perioada la alegere: primele două sau ultimele două).

   Sper că te-am lămurit. 😀

 • multumesc frumos,iti a apreciez lucrarile-esti studenta la foto-video? 🙂

 • imi pare foarte rau sa aud asta,eu stiam ca in momentul in care vii si la pregatire si iti simt dorinta de a intra acolo,totul e in regula,esti admis. am mai urmarit activitatea unor actuali studenti de la foto video iar unii mi-au parut cu mult sub nivelul mediocru… e destul de ciudat… vrei sa mai dai si anul acesta?

  • Asta auzisem şi eu în perioada când mă pregăteam pentru admitere. Nici nu îmi puneam problema să nu intru, mai ales pentru că la pregătire doi dintre profesori îmi apreciaseră lucrările.

   Ştiu bine cine a intrat şi cine nu, de asemenea ştiu şi care e nivelul celor admişi. Bănuiesc că ai idee despre metoda prin care sunt admişi şi în prezent “artiştii”. Dar pentru mai multe detalii, mai bine ne auzim într-un cadru privat. 😀

   Nu, nu am de gând să încerc şi anul acesta pentru că m-am lămurit cam despre ce este vorba cu admiterea şi studiile la Unarte Foto-Video. Aşa că am zis că nu e necesar încă un an de pregătire pentru un răspuns negativ.

   Sper totuşi să ai mai multă “baftă” ca mine. 😀

 • si eu am dat la foto-video bucuresti si nici pe mine nu m au vrut. stiam ca n o sa intru..nici nu meritam, de altfel. in schimb am intrat la foto-video iasi si nu mi-a parut rau. din studenta nepregatita si relativ dezinteresata, am devenit cea constiinciosa. 🙂

  • Nu pot decât să mă bucur că povestea ta a avut şi ea un final fericit. Dacă ai putea să îmi povesteşti puţin despre ce înseamnă aceeaşi facultate din Iaşi, ţi-aş rămâne recunoascătoare. 😀

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016