Mica Bulgarie din centrul Bucureștiului

Cineva ar putea crede că în mijlocul Bucureștiului există o comunitate puternică de bulgari judecând după numărul impresionant de mașini înmatriculate la sud de graniţă. La aproape patru ani după începerea practicării acestui obicei cu două tăișuri, în București numărul de mașini cu numere bulgărești este încă mare.

1

Românul, deși leneș, are două calități de apreciat: face haz de necaz și este foarte descurcăreț.

Zilele acestea, într-o plimbare prin București, am observat tot mai multe astfel de mașini ce se iveau de sub nămeți.

2

Prețul? De aproape trei ori mai mic.

Care preț? Prețul înmatriculării în Bulgaria spre deosebire de cel al înmatriculării în România este de trei ori mai mic. Dezavantajul este acela ca Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) trebuie efectuată anual pe teritoriul de la sud de Dunăre.

3
Dar luând în considerare chiar şi aceste drumuri anuale costurile de peste graniță sunt mult mai mici. Iar cum românul este descurcăreț, de ce nu și-ar înmatricula mașina peste Dunăre?

Pe teritoriul României circulau la începutul anului 2012 aproximativ 45.000 de mașini înmatriculate în alte state, dintre care cele mai multe, circa 19.800, în Bulgaria.

4

Azi, la opt luni după introducerea legii care spune că mașinile înmatriculate în alte state au voie să circule pe teritoriul României doar 90 de zile, Bucureștiul încă pare a fi o destinație favorită a bulgarilor.

5

În cele opt luni numărul mașinilor s-a împuținat, dându-se nenumărate amenzi și confiscându-se nenumărate plăcuțe de înmatriculare de la mașini care circulaseră peste termenul menţionat anterior.

Probabil trăim ultimele momente în care vom găsi mașini cu plăcuțe de Bulgaria prin București, momente ce marchează finalul unei perioade de glorie a descurcăretilor români. Urmează, cel mai probabil, perioada hazului de necaz.

6

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016