Minunile din adâncuri

Pădurea – un loc misterios care adesea adăposteşte multe taine, este un punct de plecare pentru multe poveşti frumoase, dar şi pentru unele cu final nefericit. Este acel ţinut care te ajută să te descoperi, dar care te poate face, la o adică, să te pierzi. Să te pierzi la propriu, dar şi la figurat.

Nu demult am cutreierat pe cărările unei păduri. Am simţit sub picioare crengile-i uscate, am ascultat şoapta adierii vântului, am încercat să-i găsesc “inima”.

Minunile din adâncuri Minunile din adâncuri
Asemeni unei fiinţe, pădurea ascundea în interioru-i multe taine pe care le lăsa spre descoperire doar în faţa celor care doreau cu adevărat să le cunoască.

În apropiere de Cheia, o falnică pădure m-a găzduit pentru câteva ore. Am simţit pe pielea mea cât de împunător poate fi acest loc abia atunci când am început să descopăr mici colţuri care m-au făcut să meditez asupra felului în care se raportează lucrururile în viaţă.

Am realizat atunci că fără copaci, pădurea nu ar mai fi “în viaţă”, fără micile creaturi care o animează ea nu ar mai fi “voioasă”, iar fără rămăşitele pe care le poţi vedea la tot pasul ea nu şi-ar mai arăta vârsta. Asemeni oamenilor, ea este dependentă de tot ceea ce o înconjoară, dar şi de tot ceea ce o formează ca întreg.

Minunile din adâncuri

Trecutul şi prezentul se contopesc pentru a arăta ceea ce este ea astăzi. Viaţa începe cu o ramură înflorită, care dă naştere unui fruct ce se va dezvolta pentru a ajunge să fie o altă urmă a trecutului. Urmăresc de-o parte şi de alta a potecii pe care mi-o croiesc printre mii şi mii de ramuri căzute şi observ cum pădurea este formată dintr-o multitudine de locuri care ascund alte şi alte taine.

Minunile din adâncuri

Odată ce înaintezi spre inima ei descoperi din ce în ce mai multe asemănăi cu ea. O descoperi, îi descoperi minunile din adâncuri, în timp ce te decoperi pe tine. Este ca şi cum călătoreşti spre o altă lume ce te conduce direct spre propriul suflet.

Crengile copacilor care se ascund unele în spatele celorlalte se alungesc odată cu curgerea timpului şi vor să iasă la lumină, aşa cum şi gândurile se nasc şi îţi acaparează mintea, urmând să se zbată pentru a ieşi în evidenţă.

Minunile din adâncuri Minunile din adâncuri

Pădurea – un alt loc în care realitatea ia alte forme, imaginaţia prinde contur, iar corpul se lasă purtat spre a descoperi o altă lume. I-am descoperit doar o parte din minunile din adâncuri, dar călătoria a fost cea care m-a impresionat.

Hi, my name is Corina and I am pursuing my dream. Not long ago I started learning how to use a sewing machine and sooner or later I will create awesome clothes for me and for people around the world.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

© Corina Niţescu | 2011-2016